[آموزش] آموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان

در این بخش مقالات مربوط به برنماه نویسی html ,css و... قرار میگیرد.

مدیر انجمن: تیم پشتیبانی

نمایه کاربر
Meis@M
Founder & Administrator
Founder & Administrator
پست: 1191
تاریخ عضویت: پنج شنبه 24 فروردین 1391, 9:22 am
سن: 28
شغل: دانشجو دکتری
اینترنت: LTE Plus
جنسیت: آقا
محل اقامت: Damghan
تشکر کرده: 196 دفعه
تشکر شده: 709 دفعه
تماس:

آموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان

پست توسط Meis@M » شنبه 21 اردیبهشت 1398, 2:04 am

Infoآموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان



با مطالعه فصول گذشته اطلاعاتی درباره ساختار زبان PHP و نحوه کار کردن با دستور echo جهت نمایش مقادیر در خروجی، در اختیار شما قرار گرفت. سپس به شیوه ی تعریف متغییرها و نام گذاری آنها پرداخته و انواع آن را به شما آموزش دادیم. در این جلسه قصد داریم به مفهومی تحت عنوان عملگر ها بپردازیم. پیش از این با یکی از عملگرهای اصلی زبان PHP به نام = (مساوی)‌ آشنا شده اید.

تصویر

عملگرها در PHP

عملگرها، دستورهای منطقی، مقایسه ای، رشته ای و ریاضیاتی هستند.
به عنوان مثال دستور 2 + 6 مقدار 8‌ را نمایش میدهد. در واقع عملگر + باعث جمع شدن دو مقدار (عملوند) می شود.

عملگرهای ریاضیاتی

این نوع عملگرها وظیفه انجام عملیات ریاضی را به عهده دارند که همه ی ما با آنها آشنا هستیم. در مجموعه دستورهای زیر انواع آنها را به همراه شرح مثال ارائه کرده ایم:

کد: انتخاب همه

+ ----> جمع ----> $j+1
- ----> تفریق ----> $j-6
* ----> ضرب ----> $j*11
/ ----> تقسیم ----> $j/4
% ----> باقیمانده تقسیم ----> $j%9

++ ----> افزودن یک واحد ----> ++$j
-- ----> کم کردن یک واحد----> --$j

عملگرهای انتسابی

این عملگرها برای انتساب یا نسبت دادن یک مقدار به یک متغییر مورد استفاده قرار می گیرند. کار کردن با آنها بسیار ساده بوده و به کررات در طی برنامه از آنها بهره می بریم. عملگر انتساب یا مساوی (=) به گونه های مختلفی قابل استفاده است. مثلا دستور زیر:

کد: انتخاب همه

$count +=1;
دقیقا معادل دستور count = $count + 1‌ است. یعنی شما در واقع به دو شیوه می توانید عملیات های انتسابی را استفاده کنید که در فوق ذکر شد.

در ادامه دستورهایی را خدمت شما ارائه خواهیم داد که شامل تمام عملگرهای انتسابی است:

کد: انتخاب همه

= ----> مساوی ----> $j = 15 ----> $j = 15
+= ----> اضافه کردن ----> $j += 5 ----> $j = $j + 5
-= ----> کم کردن ----> $j -= 3 ----> $j = $j - 3
*= ----> ضرب کردن ----> $j *= 8 ----> $j = $j * 8
/= ----> تقسیم کردن ----> $j /= 16 ----> $j = $j / 16
%= ----> باقی مانده تقسیم ----> $j = $j % 4
عملگرهای مقایسه ایاین نوع عملگرها معمولا برای مقایسه کردن دو مقدار یا دو رشته و … استفاده می شوند. کاربرد اصلی آنها داخل دستورهای شرطی (که در جلسات آینده به آنها می پردازیم) به وضوح قابل درک است. برای مثال فرض کنید میخواهید درجه گرمای هوای امروز را با دیروز مقایسه کنید که آیا امروز هوا گرم تر است یا سرد تر. این عملگرها به صورت زیر تعریف می شوند:

عملگر توضیحات مثال==آیا برابر است با
؟$j == 4!=آیا برابر نیست با
؟$j != 21>آیا بزرگتر است از
؟$j > 3<آیا کوچکتر است از
؟$j < 100>=آیا بزرگتر مساوی است از
؟$j >= 15<=آیا کوچکتر مساوی است از
؟$ <= 8

عملگرهای منطقی

این عملگرها شاید در نگاه اول کمی ترسناک به نظر برسند ولی اصلا اینطوری نیست. عملگرهای منطقی برای همراه کردن دو شرط یا چند شرط با یکدیگر استفاده می شوند. مثلا فرض کنید میخواهید بگویید اگر امروز هوا بارانی بود و ماشین نداشتم، حتما چتر را با خودم می برم. این کلمه ی «و» به عنوان یک عملگر منطقی این دو شرط را به یکدیگر بسط می دهد. عملگرهای منطقی نیز در اکثر مواقع درون دستورهای شرطی بکار گرفته می شوند:

کد: انتخاب همه

if( $weather == 'rainy' && $car == 'no car' ) useUmbrella;

در واقع با این عملگر می توانیم ترکیبی از چندین عملگر دیگر را در کنار یکدیگر داشته باشیم. دلیل اینکه به این عملگرها منطقی می گویند وضعیت خروجی ای است که نمایش میدهد. عملگرهای منطقی خروجی ۰ و ۱ دارند یا به عبارت دیگر یا صحیح هستند یا غلط (True or False). جدول زیر این عملگرها را خدمت شما عزیزان نمایش میدهد:
عملگر توضیحات مثال
&& و $j == 3 && $k == 2
|| یا $j < 5 || $j > 10
! مخالف $j != 5

برای عملگرهای منطقی یک جدول صحیح و غلط یا TRUE و FALSE داریم که مقادیر حاصل از ترکیب این عملگرها را نمایش می دهد.

فرض کنید ورودی شما a و b باشد و مقادیر مقایسه ای یا شرطی آن TRUE یا FALSE شود. در این حالت جدول زیر را خواهیم داشت:
a b AND(&&) OR(||) XOR(!)
TRUE TRUE TRUE TRUE FALSE
TRUE FALSE FALSE TRUE TRUE
FALSE TRUE FALSE TRUE TRUE
FALSE FALSE FALSE FALSE FALSE

اتصال رشته ها

یک عملگر دیگر به نام . (دات) وجود دارد که برای اتصال دو کلمه متنی یا دو کاراکتر (حرف) مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا می خواهیم متغییری که نام masoud را در خود ذخیره می کند با متغییر salehi جمع کنیم. در این حالت به صورت زیر عمل می کنیم:

کد: انتخاب همه

$firstName = "masoud";
$lastName = "salehi";
 
echo "Your Name is: " . $firstName . " " . $lastName

ر اصطلاح برنامه نویسی به این کار کانکتینیشن (Concatenation) یا ادغام گفته می شود. و دو رشته را به هم متصل می کند. خروجی مثال فوق به صورت masoud salehi خواهد بود.

جا دارد اینجا یک نکته در ارتباط با انواع رشته ها خدمت شما ارائه کنیم. وقتی که یک رشته یا عبارت درون تک کوتیشن یا ‘ ‘ قرار می گیرد تمام محتویات آن درون متغییری که انتساب داده شده است (در قالب یک متن) ذخیره می شود. به مثال زیر توجه کنید:

کد: انتخاب همه

$info = 'Preface variables with a $ like this: $variable';
در این حالت تمام عبارت فوق به عنوان یک رشته شناخته شده و درون متغییر info‌ ذخیره می گردد. ولی اگر از دو کوتیشن ” “‌ استفاده کنید در اینصورت عبارتی که با علامت $ شروع می شود به عنوان یک متغییر شناخته شده و با مقداری که درون متغییر است جایگزین خواهد شد. به مثال زیر توجه بفرمایید:

کد: انتخاب همه

echo "This week $count people have viewed your profile";
در این حالت متغییر count با مقداری درون خود ذخیره کرده است جایگزین می گردد.

ترتیب استفاده از عملگرها در PHP

تمام عملگرهای زبان برنامه نویسی PHP یک ترتیب خاصی دارند مثلا وقتی شما عبارت زیر را می خواهید محاسبه کنید ابتدا مقادیر داخل پرانتز () و سپس عملگرهای ضرب و در نهایت عملگر جمع محاسبه خواهند شد:

کد: انتخاب همه

 	
$y = (5*2) + 1
بنابراین در جدول زیر می توانید تمام این حق تقدم و تاخر یا ترتیب عملگرها را ملاحظه کنید:

کد: انتخاب همه

()
++ --
!
* / %
+ - .
<< >>
< <= > >= <>
== != === !==
&
^
|
&&
||
? :
= += -= *= /= .= %= &= != ^= <<= >>=
and
xor
or
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
	
()
++ --
!
* / %
+ - .
<< >>
< <= > >= <>
== != === !==
&
^
|
&&
||
? :
= += -= *= /= .= %= &= != ^= <<= >>=
and
xor
or

بسیار عالی این بخش هم به پایان رسید و شما توانستید علم برنامه نویسی خود را درباره انواع عملگرها ارتقاء دهید. دوستان بغیر از عملگر دات (.) سایر عملگرها تقریبا در اکثر زبان های برنامه نویسی یکسان هستند. بنابراین با یکبار مطالعه دقیق آنها شما راه خود را برای ورود به سایر زبان ها هموارتر کرده اید.


 


kolahdoozan
پست: 2
تاریخ عضویت: شنبه 21 اردیبهشت 1398, 2:00 pm
شغل: انتخاب نکردم
تشکر کرده: 4 دفعه
تشکر شده: 3 دفعه
تماس:

Re: آموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان

پست توسط kolahdoozan » شنبه 21 اردیبهشت 1398, 2:04 pm

بسیار عالی کاربردی و اموزنده بود
armani1
پست: 2
تاریخ عضویت: چهار شنبه 25 اردیبهشت 1398, 11:03 am
شغل: انتخاب نکردم
جنسیت: آقا
تشکر کرده: 9 دفعه
تشکر شده: 1 دفعه
تماس:

Re: آموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان

پست توسط armani1 » چهار شنبه 25 اردیبهشت 1398, 11:08 am

زمانی که برای اولین بار ظروف یکبار مصرف وارد بازارها شدند، همه نفس راحتی کشیدند و به خود وعده زندگی سالم‌تر و
البته راحت‌تری دادند. در حال حاضر سا‌ل‌هاست که این ظروف حتی در نذری‌ها و سفره‌های ما جای خود را باز کرده‌اند و از
زمانی که نذری در سینی‌ها و ظروف فلزی در بین مردم پخش می‌شد زمان زیادی گذشته ‌است.
 
مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف  

1- دارای مقاومت به مواد الکلی
۲-  صرف انرژی کمتر برای تولید
۳- قابلیت شکل پذیری بالا با گستردگی متفاوت خواص فیزیکی
۴- طرح پذیری
۵- شفاف بودن

ظرف یکبار مصرف
قیمت روز نایلکس
سفره یکبار مصرف
کیسه زیپ دار کوچک

مناسب بودن پلاستیک ها در کاربردهاى غذایى :

تمامى پلیمرها از نوع دست اول تا آنهایى که بازیافتى بوده و همچنین ظروف پلاستیکى حتماً باید قبل از استفاده در صنعت
غذایى تحت آزمون Food grade قرار بگیرند. این آزمون تحت استانداردهاى اتحادیه اروپا (EEC) و آمریکایى
(FDA) انجام مى شود. با انجام آزمون هایى که در اداره کل آزمایشگاه هاى کنترل غذا و دارو نیز قابل اجرا هستند میزان
مهاجرت مواد سازنده پلیمرها به سمت مواد غذایى مشابه سنجیده مى شود. در واقع وزارت بهداشت مقاومت و میزان مهاجرت
مواد سازنده پلیمرها را در حلال ها یا محلول هاى مشابه مواد غذایى مى سنجد.
  
سینی پلاستیکی شیرینی
لیوان کاغذی
نارگستر
ظرف پلاستیکی درب دار

ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را داخل ماکروفر قرار ندهید :

از ظروف پلاستیکی در ماکروویو استفاده نکنید به خصوص غذاهای حاوی روغن و چربی ، چون گرما و پلاستیک و روغن با هم
ترکیب شده ، که نتیجه ی آن تولید سم دیوکسین است ( از ظروف پیرکس و چینی استفاده کنید).

 برای نوشیدنی‌های گرم از لیوان‌های کاغذی یا ظروف پلی استایرنی سفید رنگ و برای نوشیدنی‌‌های سرد از ظروف پلی
استایرنی بی‌رنگ و شفاف استفاده کنید

گلدان یکبار مصرف
لیوان یکبار مصرف شفاف
ظروف یکبار مصرف گیاهی
لیوان کاغذی 


ظروف پلی استایرن چیست؟
پلی‌استایرن یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن (یک ماده پتروشیمی) می‌باشد که برای ساخت فنجان، بشقاب، کاسه،
ظروف غذای بیرون بر و غیره مورد استفاده قرار می­گیرد. این ماده به دلیل وزن سبکی که دارد که ۹۵% آن را هوا تشکیل
داده شناخته شده می‌باشد. در حقیقت در گذشته نه چندان دور، لیوان‌هایی‌ از جنس پلی‌استایرن بهترین روش برای نوشیدن
مایعات گرم محسوب می شد. پلی‌استایرن۳۰ سال پیش به عنوان یک عایق ارزان و عالی برای نگه داشتن قهوه داغ مورد
استفاده قرار می­گرفت. لیکن از این ماده بعدها در ظروف یکبار مصرف نیز مورد استفاده قرار گرفت 

لیوان یکبار مصرف
ظروف بسته بندی 
ظروف بسته بندی مرغ


ظروف یکبار مصرف گیاهی چیست؟
ظروف یکبار مصرف گیاهی  از نشاسته وذرت ساخته شده‌ا‌ند و  همانند ظروف بامبو دوستدار محیط زیست می باشند. در
شرایط مناسب (دما، رطوبت و حضور میکروب ها)، محصولات به زیست تا ۶ ماه در طبیعت تجزیه می شوند. این محصولات
تبدیل به هوموس‌های غیر سمی شده که می‌توان از آن‌ها به عنوان کود استفاده شود. ظروف یکبار مصرف گیاهی به زیست از
نشاسته ذرت ساخته می‌شوند و در نهایت در دستگاه‌های مختلف فرمینگ تبدیل به ظروف گیاهی در اشکال مختلف می‌شوند
sheykhbahayi
پست: 2
تاریخ عضویت: دو شنبه 30 اردیبهشت 1398, 11:04 pm
شغل: انتخاب نکردم
تشکر کرده: 7 دفعه
تماس:

Re: آموزش مقدماتی - عملگرها در زبان PHP - بخش چهارم - رایگان

پست توسط sheykhbahayi » دو شنبه 30 اردیبهشت 1398, 11:10 pm

هُتِل یا مهمانخانه[۱] نوعی مکان مسکونی اجاره‌ای است که معمولاً برای مدت کوتاه به افراد اجاره داده می‌شود. هتل‌ها از امکانات اقامتی و گردشگری شهرها به حساب می‌آیند و بیشتر مورد استفادهٔ مسافران و گردشگران قرار می‌گیرند. هتل‌ها دارای تعداد زیادی اتاق هستند که گاه به چند صد اتاق می‌رسد. علاوه بر اتاق‌ها و سوئیت‌های اقامتی، هتل‌ها دارای امکانات جنبی گوناگونی هستند. رستوران، استخر شنا، کافی شاپ و سالن اجتماعات نمونه‌هایی از امکانات هتل‌ها هستند.

معمولاً مشتریان هتل در اتاق‌ها و سوئیت‌هایی که دارای تخت خواب، توالت و حمام مجزا هستند ساکن می‌شوند. اتاقهای یک تخته و دوتخته مشتریان بیشتری دارند.
هتل hotel از واژه فرانسوی hôtel گرفته شده‌است که خود برگرفته از hôte به معنای میزبان است. hôtel در فرانسه اشاره به ساختمانی می‌کند که بازدیدکننده زیادی داشته باشد. اما با ورود این واژه به زبان انگلیسی و سپس گسترش آن به سایر زبان‌ها، معنای کاربردی هتل دگرگون شده و امروزه به نوع خاصی از مکانهای اقامتی برای مسافران اطلاق می‌شود
پیشینه در ایران
آثار بدست آمده در تپه‌های باستانی و دیگر جاهای فلات ایران حاکی از آن است، که رفت‌وآمد از دیرباز میان اقوام پیش از تاریخ وجود داشته و بر اثر همین تعامل و رفت‌وآمدها، خصوصیات فرهنگها از یک تمدن به تمدن دیگر منتقل می‌شده در دوران حکومت عیلامیان د تأسیساتی برای استراحت و رفاه حال آنان وجود داشته که بعدها بر اثر حملات آشوریان از بین رفته. در بررسیهای دقیق و مستندی که از دوره مادها به عمل آمده بناها و تأسیسات عام‌المنفعه برای مسافران وجود نداشته. اما در زمان حکومت هخامنشیان و به‌قدرت رسیدن شاه کوروش بزرگ، از جمله اقدامات او، ساختن جاده‌هایی ارتباطی که باقی‌مانده از زمان مادها بود را گسترش داد، ساخت و ساز علی‌الخصوص تأسیسات عام‌المنفعه که بنوعی با مسافر در ارتباط بود همانند آب انبار، کاروانسرا، میل راهنما و…رایج گردید.

هرودت تاریخ‌نویس یونانی در این باره می‌گوید: داریوش کبیر برای رفاه حال مسافران که از این مسیرها عبور می‌کردند ایستگاه‌هایی که باید آن را هسته اولیه واحدهای اقامتی بحساب بیاوریم تأسیس کرد به‌طوری‌که در ۵ کیلومتر ۲ کاروانسرا ایجاد کرد در این کاروانسراها چاپارهای هخامنشی حضور داشتند تا نامه‌های دیوانی و دولتی را سریع به مقصد برساند.

از جمله اقدامات دولت سلوکیان نیز می‌توان به گسترش راه‌ها، جاده‌ها و تأسیس بناهایی همچون کاروانسرا اشاره کرد. امپراطوری اشکانیان نیز در کنار مسیر جاده ابریشم که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود منزل‌گاه‌ها وکاروانسراهایی بنا کردند.

در زمان ساسانیان نیز به ویژه در کنار مسیرهای تجاری تأسیسات عام‌المنفعه برای رفاه بیشتر مسافرها ایجاد گردید که کاروانسرای جنوب فیروزآباد فارس و کاروانسرای دروازه گچ اشاره کرد.
جستارهای وابسته
    
فهرست مکان‌های اقامتی
متل
هتل آپارتمان
مسافرخانه
ریوکان
مهمانسرا
شبانه‌روزی
بد اند برک‌فست

رده‌ها: هتل‌ها اقامتگاه‌های گردشگری ساختمان‌ها و سازه‌ها بر پایه نوع شغل ‌های مهمان‌یاری فناوری مسافرتی


رزرو هتل در اصفهان
اتاق دو تخته اصفهان
اتاق سه تخته هتل اصفهان
رستوران بام اصفهان
سفره خانه در اصفهان
سالن همایش اصفهان
کافی شاپ اصفهان
 بهترین هتل اصفهان از نظر مردم 
عمارت هشت بهشت
































هتل ها بر اساس کیفیتی که دارند درجه بندی می شوند. این کیفیت بر اساس مشخصه هایی نظیر خدمات رستوران هتل، تفریحات‏، چشم انداز اتاق ها، امکانات و سایز اتاق ها، داشتن اسپا و خدمات ورزشی، موقعیت مکانی و موارد این چنینی ارزیابی می شود.


مثلا ‏هتل یک ستاره ای که آسانسور ندارد. شاید همین کمبود باعث شود این هتل هیچوقت به درجه بالاتری نرسد. برای رسیدن به درجه بالاتر ‏همیشه عناصری به عنوان موارد اولیه باید وجود داشته باشد. برای اینکه بدانید تفاوت بین ستاره های هتل ها در چیست، به برخی ‏امکانات اولیه مورد نیاز برای هر تعداد ستاره اشاره می کنیم:‏
هتل های ۲ ستاره
هتل های دو ستاره معمولا مخصوص افرادی طراحی می شوند که نگران هزینه های اقامتشان هستند، به همین دلیل برخی از ‏امکانات اولیه در این هتل ها محدود می شود تا بتوانند قیمت ها را کاهش دهند، اما این خدمات و امکانات با هزینه جداگانه و به ‏درخواست میهمانان ارائه می گردد.‏

هتل های دو ستاره معمولا دو الی چهار طبقه هستند، در نزدیکی جاذبه های ارزان قیمت قرار می گیرند، امکانات داخل اتاق ها ‏ تمیز هستند اما لوکس و گران قیمت نیستند و اولیه ترین امکانات در آنها در نظر گرفته می شود. بیشتر هتل های دو ستاره ‏رستوران ندارند اما معمولا در جایی قرار می گیرند که اطراف آن رستوران هایی با قیمت مناسب پیدا می شود.‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۳ ستاره
این هتل ها معمولا فضای بزرگتر و لابی شیک تر و مجهزتری نسبت به هتل های دو ستاره دارند. در هتل های سه ستاره معمولا ‏شخصی برای حمل چمدان های مسافران وجود ندارد. این هتل ها معمولا فاصله زیادی تا مراکز خرید منطقه یا جاذبه های ‏گردشگری گران قیمت ندارند. رستوران هتل های سه ستاره،در سطح متوسط است .
در این هتل ها صبحانه به ‏صورت بوفه سرو می گردد و در برخی از هتل های سه ستاره، ناهار و شام نیز در هتل سرو می گردد که باید با پرداخت هزینه ‏جداگانه از این امکانات استفاده کرد. خدماتی که در اتاق ها ارائه می گردد متفاوت است، در برخی هتل های سه ستاره شاید تا ‏زمانی که نوشته ” لطفا اتاق را تمیز کنید ” روی در قرار داده نشود کسی برای تمیز کردن اتاقها نیاید. باشگاه ورزشی و استخر از ‏امکاناتی است که برخی از هتل های سه ستاره دارند اما هیچ بایدی در وجود داشتن این امکانات در این هتل ها وجود ندارد.‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۴ ستاره
هتل های چهارستاره معمولا فضای بزرگ و رسمی دارند. کارکنان این هتل ها آموزش های بیشتر و سخت تری نسبت به هتل ‏های درجه پایین تر می بینند و تامین راحتی و آسودگی میهمانان، هدف اصلی کارکنان آنها می باشد. در این هتل ها فردی برای ‏حمل کردن چمدان های مسافران مشخص شده است و آنها را تا اتاقهایشان همراهی می کند. امکانات اتاق ها از نور اتاق گرفته تا ‏فضا و مبلمان باید از درجه متوسط، بالاتر باشند.
ستوران هتل ها معمولا خدمات بیشتر و منوهای متنوع تری ارائه می ‏کنند. خدمات تمیز کردن اتاق ها در هر ساعت از روز که مسافر بخواهد صورت می گیرد. پارکینگ نیز معمولا در این هتل ها ‏وجود دارد. اغلب هتل های چهار ستاره دارای امکانات ورزشی و یک استخر هستند. لابی هتل های چهار ستاره فضای بزرگتر و ‏مبلمان بیشتری برای نشستن دارد. ‏‏‏ ‏ ‏‏ ‏ ‏‏‏ ‏ ‏ ‏ ‏

هتل های ۵ ستاره  ‏
این نوع هتل ها در ردیف اول قرار دارند . قوانین و استاندارد مربوط به هتل های پنج ستاره و کیفیت آن، همواره باید ثابت نگه داشته ‏شود . هتل های پنج ستاره باید بهترین خدمات و امکانات را داشته باشند. این هتل ها فضای بزرگی دارند ، اتاق های متنوع با ‏امکانات متفاوتی نیز در آنها موجود می باشد. لابی این هتل ها بسیار بزرگ و لوکس طراحی می شود ، موقعیت آنها نیز ‏متغیر است، اما هتل های پنج ستاره نامدار معمولا در مرکز شهر قرار دارند تا دسترسی به بسیاری از اماکن دیدنی شهر راحت تر ‏امکان پذیر باشد.
اتاق های این گونه هتل ها دارای باکیفیت ترین مبلمان و تختخواب هستند، حتی ملحفه های موجود در اتاق ها نیز در امتیاز ستاره ‏هتل نقش دارند. این هتل ها باید نهایت امکانات را داشته باشند که اغلب شامل وجود ‏VCR‏ ، لوازم بهداشتی با کیفیت ، دستگاه ‏پخش کننده ‏CD‏ و ‏DVD‏ ، مینی بار و سایر امکانات اولیه اتاق ها نظیر حمام مجهز به سشوار ، حوله ، دمپایی ، خط تلفن ، ‏تلویزیون و … می باشند.

خدمات تمیز کردن اتاق ها به صورت ۲۴ ساعته ارائه می شود. هتل های پنج ستاره معمولا باید امکانات ‏ورزشی ، پارکینگ ، خدمات نگهبانی و استخر داشته باشند. اغلب هتل های پنج ستاره دارای سه رستوران مجزا با غذاهای متنوع ‏می باشند. تعداد اتاق های این هتل ها باید بالای ۱۰۰ عدد باشد.کارکنان در هتل ۵ ستاره بسیار مرتب و یونیفرم پوشیده با لباسهای شیک، مؤدب، آگاه، کارآمد و با روابط عمومی خوب ، نسبت ‏به رفع نیازهای مهمانان متعهد هستند و بسیارعالی سرویس می دهند . دارا بودن مدیر حرفه ای و متخصص ، سازگاری و هماهنگی ‏سرویس ها ، تداوم نگهدارى و خانه داری بی عیب و نقص، اجزاء اصلی و اساسی برای حفظ درجه ۵ ستاره می باشند .

رتبه بندی هتل های ایران و جهان بر چه اساسی است؟
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
رتبه بندی هتل ها بر چه اساسی است؟ سوالی که شاید برای شما هم پیش آمده باشد. اما معنای واقعی ستاره هایی که به هتل ها می دهد و نحوه دادن آنها چگونه است؟ تفاوت هتل ۵ ستاره و هتل ۲ ستاره در چه چیزهایی است؟ تمام این سوالات و موارد مسابه آن در دسته دانستنی هایی قرار می گیرد که باید در انتخاب هتل برای اقامت خود به آن توجه داشته باشید. بطور خلاصه باید چنین گفت که بر اساس نظریه هتل داری ۳۰ روش مختلف برای دسته بندی هتل ها در دنیا وجو دارد و شناخته شده ترین آنها سیستم ستاره دهی بر اساس کیفیت خدمات است. در ادامه این مقاله علاوه بر توضیح رتبه بندی هتل های ایران با معرفی مفهوم و نحوه اخذ ستاره ها با ما همراه باشید. در ادامه به طور کامل در مورد مسائل زیر توضیح می دهیم:

رتبه بندی هتل ها از کجا آغاز شد؟
ستاره هتل ها بر چه اساسی است؟
هدف از رتبه بندی هتل ها چیست؟
معیارهای رتبه بندی هتل ها
انواع هتل ها بر اساس تعداد ستاره
رتبه بندی هتل های ایران
رتبه بندی هتل ها از کجا آغاز شد؟
به عنوان مروری بر تاریخچه رتبه بندی هتل ها باید به سال های ۱۹۷۹ برگردیم که رتبه بندی برای اولین بار در کشور های آلمان و اتریش صورت می گرفت. طبقه بندی رسمی اما توسط انجمن رستوران و هتل های آلمان که با نام DEHOGA شناخته می شود؛ آغاز شد. این دسته بندی بصورت رسمی در سال ۱۹۹۶ به کار گرفته شد و معیار اصلی رتبه بندی در بیش از ۸۰ درصد هتل های دنیا شد.






ستاره هتل ها بر چه اساسی است؟
پیش از پاسخ به این سوتال بد نیست بدانید که برای رتبه بندی هتل ها ۳۰ روش مختلف وجود دارد که البته معیار بین المللی در سیستم دسته بندی هتل ها؛ استفاده از ستاره برای تعیین و کیفیت خدمات در رتبه بندی هتل مد نظر قرار می گیرد. البته در برخی از کشور های اروپایی نیز روش معیار ربته بندی بر اساس حروف است؛ مثلا A،B و….که بیشتر در یونان رایج است. به عنوان مثالی دیگر؛ در بریتانیا نیز سیستم رتبه بندی بر اساس سیستم Crown است.

در کشور نیز آلمان درجه بندی هتل ها به چند گروه تقسیم می شوند: توریست کلاس (یک ستاره)، استاندارد کلاس (دو ستاره)، کامفورت کلاس (سه ستاره)، First class (چهار ستاره) و Luxury Class (پنج ستاره). تعدادی از هتل ها مثل هتل آپارتمان، متل ها و… اصلا در مقوله ستاره قرار نمی گیرند و به نوعی دیگر امتیازبندی می شوند. خوشبختانه امکان رزرو هتل داخلی نیز در تمام شهر های کشور در سایت سامتیک فراهم شده است.

هدف از رتبه بندی هتل ها چیست؟
عموما ربته بندی هتل ها به منظور دسته بندی آنها بر اساس کیفیت خدمات ارائه شده است و هدف اصلی از رتبه بندی؛ آگاه ساختن مسافران از امکانات، نوع و میزان خدمات ارائه شده در هتل است. هتل ها بر اساس کیفیتی که دارند درجه بندی می شوند. این کیفیت بر اساس مشخصه هایی نظیر خدمات رستوران هتل، تفریحات‏، چشم انداز اتاق ها، امکانات و سایز اتاق ها، داشتن اسپا و خدمات ورزشی، موقعیت مکانی و موارد این چنینی ارزیابی می شود. مثلا هتل یک ستاره آسانسور ندارد! بیشترین تعداد ستاره ای که می توان به یک هتل تخصیص داد ۷ ستاره است و البته بد نیست بدانید که اخیرا هتلی در امارات احداث شده است که ۸ ستاره به خود اختصاص داده است و تنها هتل ۸ ستاره دنیاست!
رتبه بندی بر اساس مساحت
هتل ها همچنین ملزم به رعایت استاندارد خاصی برای حداقل مساحت خود هستند و بر اساس مساحت بنا رتبه بندی می شوند. در ادامه بصورت خلاصه این معیار را نیز مورد توجه قرار داده ایم.

درجه هتل    حداقل مساحت    عرض معبر
۱ ستاره    ۳۰۰ متر مربع    ۸ متر مربع
۲ ستاره    ۵۰۰ متر مربع    ۱۰ متر مربع
۳ ستاره    ۷۰۰ متر مربع    ۱۲ متر مربع
۴ ستاره    ۱۲۰۰ متر مربع    ۱۴ متر مربع
۵ ستاره    ۱۵۰۰ متر مربع    ۱۶ متر مربع
هتل های همچنین بر اساس ظرفیتی که دارند نیز دسته بندی می شوند. برای مثال هتل هایی که تا ۲۵ اتاق داشته باشند به عنوان یک هتل کوچ در نظر گرفته می شوند. از ۲۵ تا ۱۰۰ اتاق برای هتل های متوسط است و هتل های بزرگ دارای ۱۰۰ تا ۳۰۰ اتاق اند. هتلی که بیش از ۳۰۰ اتاق داشته باشد در دسته هتل های خیلی بزرگ است.

درجه بندی هتل بر اساس مدت اقامت
مدت زمان اقامت نیز از عوامل موثر در درجه بندی هتل هاست. برای مثال در هتل ترانزیت مهمانان برای یک روز و حتی کمتر از آن حضور دارند و مانند هتل های اطراف فرودگاه ها هستند. هتل پاسیون هتلی است که مهمانان پس از عقد قرارداد اجاره در مدت یک ماه در آن حضور دارند. هتل نیمه پاسیون این هتل دارای هر دو خصوصیت عنوان شده در دو مورد قبلی است و میهمان می تواند مدت اقامتش را بر اساس نیاز خود تعیین کند.

انواع هتل ها بر اساس تعداد ستاره
پس تا بدین جای کار مشخص شد که هدف از ستاره دادن به هتل ها؛ نشان دادن نوع و کیفیت خدمات ارئه شده در آنهاست. در ادامه به معرفی دقیق و نحوه ستاره دادن به هتل ها می پردازیم تا به خوبی مشخص شود که چرا یک هتل را ۲ ستاره و دیگری را ۵ ستاره می گویم. همچنین بهتر است بدانید که مشابه با بلیط هواپیما؛ امکان درخواست  استرداد رزرو هتل نیز وجود دارد.
موضوع جدید ارسال پست
 


  • Related Topics
    پاسخ ها
    مشاهده
    آخرین پست

بازگشت به “برنامه نویسی - Programing”