[آموزش] برنامه نویسی چیست

در این بخش مقالات مربوط به برنماه نویسی html ,css و... قرار میگیرد.

مدیر انجمن: تیم پشتیبانی

موضوع جدید ارسال پست
djhamid22
پست: 1
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹, ۱:۵۸ ق.ظ
سن: 39
شغل: انتخاب نکردم
اینترنت: در لیست وجود ندارد
جنسیت: آقا

چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ 
 چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ از کجا باید شروع کنیم و چطور باید برنامه نویسی رو یاد بگیریم؟ این ها سوال هایی هستند که دانشجویان کامپیوتر و یا کسانی که به برنامه نویسی علاقه مند شده اند زیاد از خود میپرسند. ما در این مقاله قصد داریم به زبان ساده به تمام سوال های شما برای شروع برنامه نویسی جواب دهیم.این پست برای کسانی که میخواهند تازه وارد دنیای برنامه نویسی شوند بسیار مفید خواهد بود، بنابراین اگر شما یک برنامه نویس هستید و میخواهید حرفه ای تر شوید پیشنهاد میکنیم این پست را تا آخر مطالعه فرمایید.
 
برای شروع کار باید تصمیم بگیرید تو چه حوزه ای میخواهید وارد شوید و برنامه نویسی کنید. میدانید که برنامه نویسی بیشتر از اون چیزی که فکرش را  می کنید گسترده است و هر کس بهتره بجای اینکه تو همه حوزه ها دست ببرد ، فقط توی یک حوزه خاص و شاید بهتر باشه بگیم یک زبان برنامه نویسی خاص متخصص باشد. این رو به عنوان یک اصل پایه  و مهم در نظر داشته باشید.
حوزه برنامه نویسی خودتان را مشخص کنیدبرنامه نویسی دسکتاپ در واقع برنامه نویسی تمام برنامه های کاربردی که توی کامپیوتر ها  میتوان نصب و اجرا شود رو شامل می شود. مانند نرم افزارهای انبار داری، حسابداری، اتوماسیون های اداری و امثال این ها… در این حوزه می شود برای سازمان ها، شرکت ها برنامه  نوشت، اما چون اکثرا سازمان ها با شرکت های بزرگ برنامه نویسی قرارداد دارند شما میتوانید به عنوان یک برنامه نویس در یکی از این شرکت های برنامه نویسی کار کنید و حقوق ماهیانه دریافت کنید.
 همچنین میتونید برای خودتان یک پروژه های کوچیک را بنویسید و بفروشید که این کار هم درآمد و آینده اش  کاملا نامشخص است. در حال حاضر داشتن یک شغل مناسب در این حوزه کمی سخت است اما همیشه کار برای افراد خلاق و متخصص وجود دارد.
 برنامه نویسی وب از طراحی وب سایت ها تا نوشتن برنامه های تحت وب را شامل می شود. برنامه نویسی در این حوزه بسایر  لذت بخش است. کارهای که شما در این حوزه انجام میدهید  را خیلی ها میبینند. شما می توانید به راحتی برای خودتان و یا بسیاری از شرکتها کار کنید. هرچند در حال حاضر تقریبا هر سازمان، شرکت و شخصی یک وب سایت دارد و همچنین تعداد برنامه نویسان این حوزه خیلی زیاد هست اما برنامه نویسان وب با استفاده از خلاقیت و پشتکار می توانند براحتی در هرکدام از شرکت ها یا سازمان ها مشغول به کار شوند.
 برنامه نویسی موبایل شامل برنامه نویسی نرم افزارهایی می شود که در گوشی های موبایل و تبلت ها می توانید نصب و اجرا کنید. در حال حاضر برنامه نویسان موبایل آینده خیلی خوبی دارند. شما در این حوزه خیلی می توانید پیشرفت کنید و چون قطعا در طی چند ساله آینده دنیا به سمت موبایل پیش خواهد رفت، هر شرکت یا سازمان یک اپلیکیشن خاص خودش را که روی موبایل نصب می شود خواهد داشت. پس شما میتونید به عنوان یک برنامه نویس موبایل در شرکتهای برنامه نویسی یک حقوق ماهیانه نسبتا خوب داشته باشید و اگرهم بخواهید بصورت مستقل کار کنید با داشتن ایده های خوب درآمد خوبی خواهید داشت.
برای اندروید برنامه نویسی کنیم یا IOS؟برنامه نویسانی که میخواهد در حوزه موبایل کار کند نیز بین اندروید و IOS میتوانند تردید پیدا کنند. این سوال جوابش واقعا مشخص است: خب مسلم است اندروید! بیش از ۸۰ درصد گوشی های هوشمند سیستم عامل اندروید دارند و در ایران این رقم تا ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده. آینده اندروید نیز با حمایت گوگل درخشان است.
 پس شکی نیست که کدنویسی برای اندروید بهتر است. برای نوشتن اپلیکشن های اندروید نیز زبان جاوا را بهتر است یاد بگیرید. زبان جاوا یک زبان دوست داشتنی است و چون شما احتمالا قبلا با سی یا سی پلاس پلاس کار کرده اید کار با جاوا نیز برایتان راحت خواهد بود چون بسیار شبیه بهم هستند.
بهترین زبان برنامه نویسی چیست؟اگر از هرکسی که کمی با برنامه نویسی  آشنایی دارد بپرسید که بهترین زبان برای شروع برنامه نویس چیست؟ بدون شک جوابش C یا C++ خواهد بود.C را میتوان یک زبان مادر دانست بطوری که خیلی از زبان های کنونی از این زبان متولد شده اند. برای شروع پیشنهاد ماهم سی یا سی پلاس پلاس یا جاوا است.
 البته نیاز نیست همه چیز را یاد بگیرید در ابتدا بهتره مفاهیم کلی مثله متغیرها، انواع داده ها، آرایه ها، دستورات کلیدی مهم، تابع نویسی، کلاس ها، ارث بری، اشارگرها و امثال اینها رو یاد بگیرید. چون این مفاهیم در همه زبان ها وجود دارند و شما را آماده یادگیری زبان اصلی که میخواهید با آن کار کنید میکند.
برای یادگیری برنامه نویسی چکار کنیم؟شاید از هر کسی که اکنون برنامه نویس است بپرسید با چه روشی توانسته برنامه نویس را یاد بگیرد به شما جواب های متفاوتی بدهند. بعضی ها بر روی کتاب تاکید دارند چون معتقند بسیار منسجم است مخالفان نیز یادگیری از روی کتاب را واقعا خسته کننده میدانند. عده ای هم اینترنت را بهترین استاد می دانند چون اعتقاد دارند هرچیزی درآن یافت میشود مخالفان نیز میگوید اینترنت در واقع انبوهی از اطلاعات است که میتواند شما را سردرگم کند همچنین هرکسی میتواند آنها را تولید کرده باشد و معتبر نباشد.
 یک عده هم رفتن به کلاس های رو به دلیل پروژه محور بودند پیشنهاد میدهد، مخالفان این روش یادگیری را استاد محور و متکی به دانش مدرس میدانند. شرکت های معتبر آموزشی هم روشی که است که بعضی ها پیشنهاد میدهد که در اینجا مخالفان حرفی برای گفتند ندارند. چون تمام ویژگی های خوب روش های قبلی را باهم دارد: منسجم است، بهترین اساتید جهان مدرس آنهایند، ارزان قیمت است و پروژه محور هستند.
 ۱.برنامه نویسی پایتون Python
 زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا و بسیار حرفه ای است.این زبان برنامه نویسی به صورت open source است.هدفی که این برنامه در نظر دارد به این صورت است که خوانایی کد های دستوری برنامه را به بالاترین سطح برساند.
 ۲. برنامه نویسی جاوا Java
 زبان برنامه نویسی جاوا (Java) توسط شخصی به نام Gosling James در شرکت Sun Microsystems ایجاد شده است.این زبان برنامه نویسی شی گرا است و سینتکس های این زبان مبتنی بر زبان های C و C ++ است.
 3. برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript)
 در رابطه با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت باید گفت که یک زبان اسکریپتی و شی گرا است.زبان جاوا اسکریپت در صفحات HTML کاربرد بسیاری دارد. آموزش برنامه نویسی جاوا اسکریپت بسیار آسان است.
 4. برنامه نویسی پی اچ پی PHP
 زبان برنامه نویسی PHP یک زبان برنامه نویسی توسعه یافته برای طراحی وب است.PHP یک زبان برنامه نویسی (Open Source) است.کدهای PHP باید روی یک سرور اجرا شوند
 5. برنامه نویسی سوئیفت Swift
 زبان برنامه نویسی Swift توسط شرکت اپل ارائه شده است.سوئیفت یکی از پر کاربردترین برنامه های در حال توسعه است که فقط برای اپل کاربرد دارد.
 6. برنامه نویسی گو (GO)
 یک زبان بسیار سریع و کامپایلری است. GOزبان برنامه نویسیاین زبان برنامه نویسی مانند بسیاری از زبان های دیگر اپن سورس است.بسیار کاربردی و کار آمد است.
7. آموزش برنامه نویسی کاتلین برای اندروید
این زبان برنامه نویسی توسط گوگل برای اندروید ارائه داده شد و به عنوان زبان رسمی برنامه نویسی اندروید انتخاب شد
salehh
پست: 2
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۹, ۸:۰۶ ب.ظ
سن: 32
شغل: digital media
جنسیت: آقا
محل اقامت: tehran
تماس:

خوب بود فقط کاش توضیحات بیشتر بود
pakdelclinic
پست: 2
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۹, ۱۲:۵۷ ب.ظ
شغل: انتخاب نکردم
تماس:

سلام خیلی ممنون از توضیحات . لطفا اگر قالب خوب وبلاگی سراغ دارید معرفی کنید ممنون. برای یکی از دوستان میخوام که در زمینه مد و فشن فعالبت دارن ..مرسی
کلینیک دکتر پاکدل انجام کلیه خدمات زیبایی پوست و مو و تناسب اندام و پیکر تراشی را انجام می دهد .برخی خدمات شامل : تزریق ژل لب  ،تزریق بوتاکس ، کاشت مو ،کاشت ابرو طبیعی، کاشت ریش، لیزر موهای زائد، مزوتراپی، لیفت شقیقه، پروتز سینه، میکرونیدلینگ، بلفاروپلاستی، فیشیال ، فیشیال صورت، رژیم لاغری
Afsoon
پست: 7
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۹, ۱۱:۰۹ ق.ظ
سن: 26
شغل: انتخاب نکردم
جنسیت: خانوم
تشکر شده: 1 دفعه

سیاری از افراد بر این باورند که کدنویسی همان برنامه نویسی می‌باشد، در صورتی که این باور اشتباه است؛ زیرا هر کسی که مهارت کدنویسی داشته باشد، به این معنی نیست که لزوما برنامه نویس نیز هست!
درواقع کدنویسی مهارت درک سینتکس و ساختار یک زبان برنامه نویسی است، حال آنکه برنامه نویسی مهارت تبدیل ایده به زبان کامپیوتر، به منظور حل یک مسئله و به عبارتی دیگر توانایی تعامل با کامپیوتر است. در ادامه به بررسی عمیق‌تر این دو کلمه پرکاربرد در صنعت نرم افزار می‌پردازیم.

کدنویسی
کد و یا همان کدهای ماشینی، زبان قابل فهم برای کامپیوتر است و درک آن برای انسان دشوار است. به همین دلیل راهی برای تعامل انسان و ماشین مشخص شده است که همان زبان برنامه نویسی می‌باشد. زبان‌های برنامه نویسی با همه تفاوت‌هایی که ممکن است با یکدیگر داشته باشند، دارای شباهت‌هایی نیز هستند مانند:
  • سینتکس و قوانین که در هنگام کدنویسی باید رعایت شود
  • کامپایلر که کد نوشته شده انسان را به کد ماشینی تبدیل می‌کند
  • در نهایت با استفاده از تمامی زبان‌ها کد اجرا می‌شود و نتیجه ارائه می‌گردد
در واقع کدنویسی فرآیند استفاده از یک زبان‌ برنامه نویسی، به منظور رسیدن به هدفی مشخص است. هر خطی از کد، که توسط متخصص کدنویس نوشته می‌شود، به کامپیوتر می‌گوید که چه کار باید انجام دهد. به مجموعه‌ای از این خطوط کدنویسی شده اسکریپت گفته می‌شود. اسکریپت‌‌ها زمانی به نتیجه دلخواه شما ختم می‌شوند که کامپایل و اجرا شوند و بدین منظور باید اسکریپتی که نوشته‌اید را به برنامه تبدیل کنید. کدنویسی به نوشتن چندین خط کد برای ساخت یک نرم افزار گفته می‌شود.

برنامه نویسی
هرچند که کدنویسی بنابر آنچه که گفته شد بخش بزرگی از چرخه توسعه نرم افزار را شامل می‌شود، اما یک بخش ضروری نیست. برای ساخت یک نرم افزار یا اپلیکیشن، چند گام اساسی وجود دارد که عبارتند از:
  • برنامه ریزی
  • طراحی
  • تستینگ
  • توسعه
  • نگهداری
  • پشتیبانی
بنابراین برنامه نویسی کاری گسترده است و علاوه بر کدنویسی شامل مهارت‌هایی مانند: تحلیل و و پیاده سازی الگوریتم‌ها، درک ساختمان داده‌ها و حل مسائل نیز می‌شود و در واقع کدنویسی زیرمجموعه برنامه نویسی است و قدم اول برای ورود به دنیای برنامه نویسی محسوب می‌شود.
faride
پست: 1
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰, ۸:۱۵ ب.ظ
سن: 25
شغل: انتخاب نکردم
اینترنت: ADSL 8 Mbps
جنسیت: خانوم

یادگیری و آموزش برنامه نویسی یکی از حوزه‌های مهارت محور و پردرآمد هست . قبل از اینکه بدونیم برنامه‌نویسی چیست، باید به سوالاتی پیش از آن به طور جامع و کامل پاسخ دهیم. یادگیری برنامه نویسی به هیچ وجه سخت نیست و به راحتی با تمرین و انگیزه‌ی لازم می‌توانید برنامه نویس خوبی شوید.

"باید بگوییم که برای اینکه بتوانید با یک سیستم کامپیوتر صحبت کنید و سیستم نیز پاسخگوی شما باشد باید حتما با زبان کامپیوتری آشنایی لازم را داشته باشید تا بتوانید دستوراتی که قصد دارید برای شما اجرا شود را به راحتی به کامپیوتر انتقال دهید."

این از سایت مکتبخونه برداشتم، دوره های آموزش صفر تا صد برنامه نویسی رو هم داره
resiident
پست: 1
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱, ۲:۵۴ ب.ظ
شغل: انتخاب نکردم

ممنون از مطالب مفید قطعا آموزش های جدید نقش کلیدی در ارتقا آگاهی ما خواهد داشت . خوشبختانه برای بحث برنامه های گرافیکی میتونید به این سایت هم سر بزنید . نکته مهم در آموزش قطعا تبحر استاده در درجه اول . چطور میشه مطلبی رو از استادی که خودش آشنایی با درس نداره یاد گرفت .
 
بشخصه تجربه بدی در زمینه مشابه از کلاس زبان داشتم . یادم تو ترمای بالاتر یه استاد جدید به ما خورد که دورادور میشناختمش . متاسفانه من از استاد بیشتر بلد بودم و همین باعث شد از اون آموزشگاه سرخورده بشم . برای تعویض آموزشگاهم وقت زیادی لازم بود تا بگردم و جای جدید پیدا کنم . همه این ها با هم دست به دست دادن تا کلا بیخیال زبان و مدرکش بشم .
بهمین دلیل معتقدم نقش مربی و جایی که در اون درس میخونید مهمه . اگر یک آموزشگاه هدفش صرفا کسب درآمد باشه میره و یک استاد با کیفیت پایین که مبلغ کمتری میگیره میاره . از اون طرف هم همون شهریه ثابت خودشو میگیره و کم نمیکنه و نتیجش میشه اینکه اونجا برندینگش نابود میشه و طولانی مدت نمیتونه کار کنه. که البته همین اتفاقم براش افتاد و درآمدش و مشتریهاش خیلی کم شدن . حتی خیلی وقته تبلیغاتشو تو کوچه و خیابون ندیدم . البته اون مدیر باید خودشو در درجه اول ملامت کنه که چرا همچین بلایی سر برندش آورده .
اینجاست که اهمیت برندینگ معلوم میشه که چقدر میتونه مفید و بدرد بخور باشه . پس همیشه کیفیت به کمیت یا حتی سود بیشتر ارجحه و من سعی میکنم این قانونو همیشه رعایت کنم .
اینجاست که فرق تولید داخل با بنز مشخص میشه . میتوان جنس خوب ساخت اما ارزان و مضخرف نساخت . امیدوارم این موارد سرلوحه ما باشه .
موضوع جدید ارسال پست

بازگشت به “برنامه نویسی - Programing”